Indokolatlanul száguldó rendőrautó okozott életveszélyes helyzetet

2024.02.05. 10:03
Rendőrautó száguldozott Keszthelynél, kis híján balesetet okozva. Első ránézésre úgy tűnhet, hogy üldöz valakit, de ez esetben a látszat csal.

A Budapesti Autósok olvasójának fedélzeti kamerája rögzítette, amint egy rendőrautó teljes gázzal megelőz egy furgont.

Az előzés enyhén szólva nyaktörő mutatványnak bizonyult, ami majdnem balesettel végződött, mivel a szembejövő sávon közeledő autónak épphogy sikerült kitérnie a száguldó rendőrautó útjából.

Az eset pikantériája, hogy elsőre egyértelműen úgy néz ki a dolog, mintha a rendőrautó az előtte haladó fekete személyautót követné – például a sebességhatár átlépése miatt. A későbbi felvételeken ugyanakkor az látszik, hogy a rendőrnek nem állt szándékában – vagy útközben meggondolta magát – utolérni és megállítani a fekete Opelt.

Pár centin múlott a baleset, és nem a rendőrautó sofőrjének köszönhetően sikerült elkerülni. Előzéskor még azt hittem, a sebességtúllépés miatt megy a rendőr az Opel után, de meglepően tapasztaltam, hogy erről szó sem volt. Mindenki ment tovább, mint aki jól végezte a dolgát. Rendőr első körforgalomnál balra, Opel második körforgalom utáni kereszteződésnél balra

– írta a Budapesti Autósok olvasója.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport