Megszólalt az elnöki kegyelemben részesített volt igazgatóhelyettes

2024.02.06. 20:50
K. Endrét, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesét kérdezték azzal kapcsolatban, hogy Novák Katalin köztársasági elnök a pápalátogatás alkalmával kegyelemben részesítette. K. Endrét korábban három év négy hónapos börtönbüntetésre ítélték, mert a pedofil igazgató bűntársaként megpróbálta rávenni a gyerekeket, hogy vonják vissza a feljelentéseiket.

„Az idő és a jóisten eldönti majd. Ennyit szerettem volna mondani” – mondta a 444-nek K. Endre arra a kérdésre, hogy mikor fog bővebben nyilatkozni az ügyéről. Ő volt az, aki a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűnsegédje volt, ő próbálta rávenni az áldozatokat, hogy vonják vissza a feljelentésüket. 

Tudta, hogy a bicskei gyermekotthon akkori igazgatója több gyereket molesztált az intézményben, erre úgy próbált neki segíteni, hogy előre megírt egy hamis vallomást az egyik gyerek nevében, amit a pedofil igazgató jelenlétében akart aláíratni a gyerekkel.

Végül három év négy hónapos börtönbüntetést kapott, majd tavaly köztársasági elnöki kegyelemben részesült.

K. Endre arra a kérdésre, hogy vajon miért kapta a kegyelmet, azt válaszolta: nem ő írta a kérelmet.

A lap azt is firtatta, hogy mit csinál most, tervez-e visszatérni a pedagóguspályára, valóban otthon, reintegrációs őrizetben volt-e már akkor, amikor a kegyelmet kapta, de a férfi nem válaszolt. Arra sem felelt, hogy beszélne-e a gyermekekkel, akik a molesztálást elszenvedték.

Nem nyilatkozom, korainak tartom, majd eljön az ideje 

– mondta K. Endre, aki azt viszont elárulta, hogy nem tudja, mit mondana, ha találkozna az áldozatokkal, viszont erről nyilatkozni biztosan nem fog.

A megkeresés előzménye, ahogy azt az Index is megírta, a pedofilbotrányban jogerősen elítélt K. Endrét köztársasági elnöki kegyelemben részesítette Novák Katalin. Most az ellenzéki pártok tiltakoznak a döntés ellen, és lemondását követelik.