Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi Hűvösvölgyben

2024.02.12. 09:08
A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a körülményeket és gyanítják, hogy az elhunyt kábító hatású anyag hatása alatt lehetett.

Vasárnap délben érkezett a bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, miszerint egy II. kerületi lakos „zavart állapotban, mezítláb őrjöng a társasház udvarán” – írja a police.hu.

A rendőrség a helyszínre érkezvén kihallgatta a bejelentőt, és eközben a zavart férfi is megjelent, ráadásul mindkét kezében kés volt. A járőrök többszöri felszólításra tudták csak rávenni, hogy dobja el a támadóeszközöket, miután a rendőrök már saját fegyverüket is elővették. 

Ezt követően megbilincselték a 48 éves férfit, majd mentőt hívtak hozzá. Néhány perc múlva a férfi eszméletét vesztette és nem mutatott életjeleket. 

A rendőrök levették róla a bilincset és megkezdték újraélesztését. Ekkor a mentősök is megérkeztek, de a szakszerű ellátás ellenére már nem tudták megmenteni a férfi életét.

A haláleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. Mivel felvetődött, hogy az elhunyt előzőleg kábító hatású anyagot fogyasztott, a BRFK nyomozást indított. A halálesettel összefüggésben soron kívüli, hatósági boncolást rendeltek el, amely megállapította, hogy a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe.