Felszámolja a takarításdíjakat az Airbnb

2024.02.14. 17:44
Az Airbnb törli a takarítási díjakat, mivel a szervezet átláthatóbbá szeretné tenni rendszerét, valamint csökkentené árait.

Tavaly év elején az Airbnb részletesen levezette a vendégeinek, hogy pontosan mit fizetnek meg, amikor lefoglalnak egy ingatlant. A lakáskiadással foglalkozó cég ekkor közel 300 ezer lakásánál nem tüntette fel vagy csökkentette a takarítási díjakat – írta meg a TechCrunch.

A portál szerint a takarítási díjak régóta nehézségeket okoztak a cégnek, ugyanis amikor vendégeiknek csak a takarítás több száz dollárba került, inkább más szálláshelyet választottak. Az Airbnb így úgy döntött, törli rendszeréből a díjat.

A takarítási díjak beszüntetése persze felveti a kérdést, hogy az Airbnb házigazdái akkor ezentúl nem fizetnek a takarítóknak? Vagy csak beleszámítják az ingatlanjaik takarításának költségeit a listaárakba? 

A cég erre úgy reagált, hogy egyfajta köztes megoldást választott, vagyis más területen pótolnák a hiányzó összeget. Mint írták, az energiaköltségeken próbálnak spórolni.

A vendégeknek természetesen nem dolga, hogy például kipórszívózzanak maguk után, azonban úgy gondoljuk, hogy arra viszont megkérhetjük őket, hogy kapcsolják le a villanyt, ha elhagyták a szálláshelyük, vagy dobják a felesleges ételt a szemétbe. Tegyenek mindent ugyanúgy, ahogyan azt a saját otthonukban tennék

– közölte a cég jelentésében, amely szerint meglepően sok pénzt lehetne spórolni ezekkel az egyszerű lépésekkel.

Az Airbnb adatai szerint az egyszobás szálláshelyek átlagos ára így 2 százalékkal alacsonyabb a tavalyi évhez képest.