Kigyulladt egy épület Békés vármegyében, egy nő meghalt

2024.02.24. 08:50
Péntek éjfélkor a Békés vármegyei Bucsán kigyulladt egy romos épület. A lángok megfékezése egy órát vett igénybe, a tűzoltók oltás közben találták meg az ott élő idős nő holttestét.

Éjfélkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a Békés vármegyei Bucsán kigyulladt egy romos épület. A 45 négyzetméteres vályogház több szobája és a tetőszerkezete égett. A tűzoltóknak az oltáshoz a tetőt is meg kellett bontaniuk, az épület mennyezete részben leszakadt.

A 20 négyzetméteren pusztító lángok megfékezése egy órát vett igénybe,

a tűzoltók oltás közben találták meg az ott élő idős nő holttestét.

Nem zárható ki, hogy a tüzet a kályhából kipattanó szikra okozhatta, azonban a tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárására tűzvizsgálat indul.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívta a figyelmet, hogy évente hétezer lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak elenyésző számban van a házakban füstérzékelő, pedig ahol van, ott a tűz keletkezésekor tudomást szereznek, így hamarabb meg tudják fékezni, és időben ki tudnak menekülni. A tapasztalatok alapján ott, ahol van füstérzékelő, nem történik tragédia, de még nagyobb tűz sem.