Deutsch Tamás: Ki a búbánat fog kiállni a magyar érdekekért?

2024.02.24. 11:06
Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP EP-listavezetői feladatairól beszélt a Hír TV műsorában. Mint mondta, nem szeretne álszerénykedni, ugyanis ezt egy rendkívül megtisztelő feladatnak érzi.

„Hadd mondjam el, mert a hátamon áll fel a szőr, amikor a közéletben valakit ilyen felkérés, tisztesség ér, saját politikai közössége egy fontos feladat végrehajtása kapcsán dedikált felelősséget, dedikált munkát bíz valakire, akkor elkezd álszerénykedni. Szeretném néven nevezni, hogy ez egy roppant megtisztelő pillanat az életemben” – közölte Deutsch Tamás a Hír TV-ben, miután Varga Judit lemondása után őt jelölte a Fidesz–KDNP listavezetőnek az EP-választáson.

„A listavezető az ég egy adta világon semmilyen más pozícióra nem predesztináló helyezés. Az a dolgom, én azt gondolom, hogy annak a csapatnak, annak a 21 képviselőjelöltnek a munkáját fogjam össze, akik a Fidesz és a KDNP listáján szerepelnek” – hangsúlyozta a Fidesz-KDNP EP-listavezetője.

Hozzátette, tisztában van vele, hogy a jelölő szervezetek, pártok, pártkoalíciók összesen 63 jelöltet szerepeltethetnek a listáikon, de a legintenzívebben a lista első 21 helyezettje fog szerepelni.

Egy olyan világos, határozott kampányt szeretnénk csinálni, ami a garanciáját adja annak, hogy a magyar polgárok biztosak lehessenek abban, hogy a magyar érdekeket határozottan és következetesen képviselők lesznek az Európai Parlament képviselői

– mondta Deutsch, aki hozzátette, a képviselők akár viták, konfliktusok árán is kiállnak a magyar érdekek mellett. 

Ki a búbánat fog kiállni a magyar érdekekért, ha nem a magyar európai parlamenti képviselők?

– tette fel a költői kérdést Deutsch Tamás.

Mint mondta, Európa gondban, bajban van, és szerinte a brüsszeli politikában gyökeres változásra van szükség.