Borongósan indul a szombat reggel, többfelé esőre is készülni kell

2024.02.24. 06:11
Az ország nagy részében felhős lesz az ég, reggel többfelé lehet számítani csapadékra, ködre. A Dunántúlon délutánra már eláll az eső, a keleti országrészekben azonban szórványosan előfordulhat egy-egy kisebb zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 Celsius-fok között alakul.

Szombaton kezdetben felhős, borongós lesz az idő, a nyugati és az északnyugati tájak kivételével többfelé várható eső, zápor. Az Időkép szerint hajnalra északnyugaton foltokban pára, köd képződhet. 

Délutánra azonban már többfelé kitisztul az ég, és csak a Dunától keletre eső tájakon lesz szükség az esernyőkre. A délies szelet sokfelé élénk, kezdetben helyenként erős lökések kísérhetik. 

A reggeli órákban 3–12 Celsius-fok várható, míg

Délután 12 és 17 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet. 

HungaroMet közölte, szombaton nem várható kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szombaton hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ugyanakkor szédülés, valamint mellkasi problémák is előfordulhatnak.

Az esős idő egész hétvégén kitart

Vasárnap is többfelé kell számítani esőre, záporra. A nyugati határ közelében, valamint keleten, délkeleten és helyenként északkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Nyugaton, északnyugaton és a Tiszántúlon szeles marad az idő. Sokfelé párás, ködös lesz a reggel. Hajnalban nyugaton néhol gyenge fagy nem kizárt, majd napközben 11 és 18 Celsius-fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn már több napsütésre van kilátás, és csak néhol alakulhat ki átmenetileg kisebb eső, zápor. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a déli-délkeleti szél. Reggel ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Délután a legmagasabb hőmérséklet 14 és 20 Celsius-fok között alakul.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.