Egy szombathelyi fideszes képviselő kiállt K. Endre mellett

2024.02.25. 18:56
Közösségi oldalán vette védelmébe K. Endrét a Fidesz szombathelyi városi képviselője, Horváth Gábor. A kegyelmi botrányban érintett igazgatóhelyettes arról írt, hogy ártatlan, és életét tönkretette a botrány. Az őt pártoló képviselőt többen is bírálták, posztja alatt záporoztak a kommentek.

Horváth Gábor, a Fidesz szombathelyi városi képviselője a Facebook-oldalán osztott meg egy újságcikket, amely a pedofilügyben érintett K. Endre levelét közölte – szúrta ki a Nyugat.hu a posztot, amelyet Horváth Gábor mostanra eltávolított közösségi oldaláról.

Mint ismert, Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott K. Endrének, egy elítélt pedofil bűnöző bűntársának. K. Endre helyettese volt annak az igazgatónak, aki a bicskei gyermekotthonban több kiskorú fiút bántalmazott regnálása idején. A beosztott próbált nyomást gyakorolni a gyerekekre, hogy vonják vissza vallomásaikat, és hamisan tanúskodjanak. 

A szombathelyi képviselő az azóta felmentett K. Endre leveléhez annyit írt: 

Kommentár nélkül.

A volt igazgatóhelyettes arról írt, hogy ártatlan, és hogy a „meghurcolása” tönkretette az életét.

„Életem a meghurcoltatásról szól, és úgy néz ki, a megpróbáltatásaim még közel sem értek véget. Ráadásul jelen pillanatban rajtam keresztül az ország köztiszteletben álló közjogi személyét is rágalmazni próbálják hazugságözönnel árasztva el az országot” – fogalmazott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese.

Miután Horváth Gábor megosztotta K. Endre levelét, posztja alatt több mint egy hétig tombolt a kommentháború, 

a hozzászólók többsége keményen bírálta a képviselőt, amiért támogatja a pedofil igazgató bűntársát.

A Nyugat.hu kiemelte, a kommentszekcióba maga Horváth Gábor is beszállt, aki 17 hozzászólást is írt, némely hozzászóló véleményére pedig nevetős emojival reagált.

A fideszes képviselő egyik kommentjében úgy fogalmazott, hogy „Nováknak és Vargának sem volt kellő ismerete az ügyről”, és hogy „lehet, hogy utasításra” írták alá a kegyelmi határozatot.

A portál hozzátette, megkérdezték a Fidesz országos központját, egyetértenek-e képviselőjük azon véleményével, amely szerint lehetséges, hogy Novák és Varga a kegyelmi papírokat utasításra írták alá. Amennyiben választ kapnak kérdéseikre, frissítik cikküket.