Dám- és gímszarvast lőttek ki illegálisan az orvvadászok, de a rendőrök elkapták őket

2024.02.29. 12:05
Két orvvadászt fogtak el a Tolna vármegyei Kisszékelyen, akik a gyanú szerint egy helyi tanyánál illegális szórót létesítettek, és az elmúlt egy hónapban legalább két szarvast ejtettek el engedély nélkül – írja az MTI.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel azt közölte, hogy egy erdő- és vadgazdálkodással foglalkozó társaság feljelentése alapján indult eljárás hivatalból ismeretlen tettes ellen.

A terület vadászmestere értesítette a rendőrséget, mivel vadászati jogosultsága csak a társaságuk tagjainak van. A tanyához tartozó, részben bekerített területen lévő szóró és vadkamera a tudtuk és beleegyezésük nélkül került oda.

A közelben talált állatbőrök és csontok alapján minimum egy-egy, a társaság tulajdonában lévő dám-, illetve gímszarvast ejthettek el.

A tamási rendőrök rövid időn belül azonosították a tanya 69 éves sárbogárdi tulajdonosát és 82 éves, Sáregresen élő apósát. A férfiak lakásán, illetve a kisszékelyi présházban tartott kutatásokkor a rendőrök vadászfegyvert, lőszereket és fagyasztott vadhúsokat foglaltak le.

A két férfit orrvadászat bűntettének gyanújával hallgatták ki; mindketten részben beismerő vallomást tettek. A nyomozás a Tamási Rendőrkapitányságon folytatódik – írta meg a police.hu.