Fontos közleményt adott ki a NAV, minden ügyfélnek résen kell lennie

2024.03.01. 12:46
Karbantartás miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) üzemszünetet tart vasárnap, a webes felületeik és az applikációjuk egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal háttérrendszerének karbantartása miatt a NAV webes felületei és a NAV-Mobil applikáció egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők március 3-án 9 órától 21 óráig – számolt be az MTI.

Közleményükben felhívták a figyelmet, hogy az elektronikus ügyintézéskor érdemes figyelembe venni a karbantartási időszakot.

A tájékoztatás szerint a karbantartás miatt a március 3-ai kezdetű, egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos bejelentések az Igazolási kérelemmel benyújtott bejelentés nyilatkozat jelölésével (23. pótlap 6. rovat) március 4-én éjfélig utólagosan benyújthatók.

A karbantartás a Webes Ügysegéd egyéni vállalkozói moduljában tett bejelentéseket is érinti, ezért az egyéni vállalkozók az adat- és változásbejelentéseiket lehetőség szerint a karbantartási időszakon kívül tegyék meg. Az ebben az időszakban elküldött bejelentések is rögzülnek, csak a karbantartás befejezése után, ezért azokat nem kell utólag megerősíteni, megismételni.

Akadozott a MÁV applikációja is

A Mávinform a vasúttársaság honlapján közölte, hogy az új tarifa- és kedvezményrendszer bevezetésével összefüggő technikai átállás miatt szünetel majd a jegyértékesítés a MÁV pénztárainál, az automatáknál, a vonatok fedélzetén, online az Elvirában és a MÁV-appban is csütörtökön 22 órától péntek hajnali 3 óráig.

Felhívták továbbá a figyelmet, hogy a MÁV-mobilalkalmazást frissíteni kell március 1-jén vagy azt követően. Ugyanakkor hiába a frissítés, az átállás nem ment zökkenőmentesen, a MÁV-app sokaknál akadozott, vagy el sem indult egyáltalán, miközben az automaták sem működtek.