Életveszélyesen bántalmazta kisbabáját egy férfi, mert idegesítette a sírása

2024.03.04. 16:26
A Tatabányai Törvényszék egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt az esztergomi férfit, aki bántalmazta négy hónapos csecsemőjét. A férfi tagadta a bűnösségét, és azt mondta, hogy ő csak megrázta a gyermeket.

A törvényszék közleménye szerint a vádlottnak és élettársának 2021 júniusában született gyermeke, akit együtt neveltek. A nő időnként rövidebb, legfeljebb néhány órás időtartamra a férfi felügyeletére bízva otthon hagyta a gyermeket, aki a születését követő egy hónap elteltével hasfájóssá, síróssá vált.

A férfi ezt nehezen tolerálta, és hangos kiabálással vezette le indulatát. Egyik alkalommal 

a férfi a gyermek felügyeletekor nem volt elég körültekintő, így a csecsemő fejét valamilyen tompa tárgyba ütötte, ezzel olyan sérülést okozott, amely életveszélyes következményekkel járt.

A csecsemő a bántalmazások következtében a bal homloktájon zúzódásos sérülést, homloktáji keményburok alatti vérzést, és bal oldali homloktáji pókhálóhártya alatti vérzést szenvedett, amelynek eredményeképpen görcsrohamot kapott, és eszméletét vesztette.

A férfi ezt észlelve a szomszédok segítségével mentőt hívott. 

A csecsemőnél közvetetten életveszélyes állapot alakult ki, az időben megkezdett, szakszerű orvosi segítség nélkül akár meg is halhatott volna.

A gyermek felépülési ideje 3-4 hét volt.

A bíróság életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségében találta bűnösnek a férfit – áll a közleményben. 

Azzal védekezett, hogy ő csak megrázta a babát 

A 24.hu megkeresésére Stoller Katalin, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője azt mondta, hogy az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megállapításáért, letöltendő szabadságvesztésért és közügyektől eltiltásért fellebbezett. Hozzátette, hogy a férfi tagadta a bűnösségét, és azt mondta, hogy ő csak megrázta a gyermeket.