Azonnali hatállyal lemondott az ajkai kórház igazgatója

2024.03.06. 17:13
Az ajkai Magyar Imre Kórház főigazgatója, Nagy Zoltán azonnali hatállyal, indoklás nélkül benyújtotta lemondását.

Visszaadta főigazgatói megbízatását az ajkai Magyar Imre Kórház főigazgatója – írja az Ajkai Szó. A lap érdeklődött a lemondás okairól.

A hír igaz. A felmondásomat azonnali hatállyal nyújtottam be indoklás nélkül egyéni elhatározás alapján. Orvosként, tudásommal továbbra is az ajkai lakosokat kívánom szolgálni.

– válaszolta a megkeresésre Nagy Zoltán.

Az Ajkai Szó kifejti, hogy bár a kormány minden lehetséges fórumon napirenden tartja, hogy az egészségügyi dolgozók béremelése folyamatos, ugyanakkor a pótlékok megvonása miatt többen nemhogy béremelést nem kaptak, de kevesebb lett a fizetésük.

A béremelésre (nem) fordított összeg a valóságban nagyságrenddel kisebb, mint amekkorára duzzadt már a kórházak adósságállománya

– írják.

Megjegyzik, a városban több százan érzik úgy, hogy a kormány az egzisztenciájukkal játszik, és mindezek miatt egészen más megvilágítást nyer a főigazgató lemondásáról szóló hír is.

Nem kapták meg az ígért emelést

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány hiába ígért átlagosan 20 százalékos emelést, sok egészségügyi dolgozó arra panaszkodik, hogy csak néhány százalékkal nőtt a fizetése márciustól, pedig 

HIVATALOSAN 17 ÉS 23 SZÁZALÉK KÖZÖTT KELLENE EMELNI A BÉRÜKET. 

A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint sok kórházban úgy emelnek, hogy közben a különböző pótlékokat beépítik az alapbérbe. Több helyen pedig a pluszmunkáért járó pénzt csökkentik. Soós Adrianna, a szervezet elnöke szerint ez a dolgozók átverése, ami oda fog vezetni, hogy nem vállalnak ügyeleteket és többletmunkákat a dolgozók.