Esős idővel ér véget a hét, de azért egy kis napsütésnek is örülhetünk

2024.03.10. 06:13
Vasárnap ugyan zömében felhős lesz az ég, de pár órára kisüthet a nap. Nagy eséllyel csapadékra is számíthatunk. Mindemellett melegfronti hatás is érvényesül, így az erre érzékenyeknél többek között keringési problémák és szédülés is jelentkezhet.

Vasárnap közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Napközben lehet egy nagyobb szakadozás, vékonyodás a felhőzetben, ekkor több órára kisüthet a nap, de a fátyolfelhőzet miatt ez nem lesz zavartalan.

A nap első felében helyenként, majd az éjszakai órákhoz közeledve egyre nagyobb területen növekszik meg a csapadékhajlam.

A délkeleti szél nagy területen lesz élénk, főleg az Észak-Dunántúlon időnként erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 14 és 20 fok között alakul. Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Fokozódnak a melegfronti tünetek

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint a feltámadó délies széllel még melegebb levegő érkezik, így fokozódhatnak a melegfronti tünetek. Keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, nehézlégzés, szédülés is jelentkezhet. 

Fejfájás ismét kialakulhat, fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak lehetünk. A szeles időben alvászavarok, álmatlanság, nyugtalanság is jelentkezhet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras