Maszkban akarta letenni a forgalmi vizsgát 15 évvel fiatalabb ismerőse helyett

2024.03.10. 14:51
Csütörtökön egy 41 éves férfi 15 évvel fiatalabb ismerőse helyett szerette volna letenni a forgalmi vizsgát Veszprémben. Betegségre hivatkozva maszkot viselt, de a vizsgabiztos gyanút fogott, és végül rendőrt hívott. Az oktatót és a vizsgázót is előállították közokirat-hamisítás miatt.

Veszprémben az egyik csütörtöki forgalmi vizsgára úgy jelentkezett egy férfi, hogy betegségére hivatkozva maszkot viselt – írja az RTL.

A vizsgabiztosnak feltűnt, hogy valami nincs rendben, ugyanis a vizsgázó gyanúsan profi volt, mintha évek óta vezetett volna. A vizsgabiztos ezért kérte a férfit, hogy vegye le a maszkját, és ekkor tűnt fel neki, hogy a személyi igazolványon más szerepel. Ekkor rendőrt hívott.

A férfi később a rendőröknek is megpróbálta másnak kiadni magát, de végül bevallotta, hogy egy 15 évvel fiatalabb ismerőse helyett ment vizsgázni.

Felmerült a gyanú, hogy a bűncselekményt az oktatójával közösen követték el, ezért mindkettőjüket előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki őket közokirat-hamisítás miatt.

Az RTL-nek az egyik helyi autósiskola vezetője is nyilatkozott, aki elmondása szerint a 40 éves pályafutása alatt nem találkozott ilyennel. Hozzátette, hogy ez egy elítélendő cselekmény, ami aláássa a különben is nehéz helyzetben lévő szakmai megítélésüket.

A szakértő szerint az oktató végleges eltiltást kaphat, és az sem kizárt, hogy az, aki helyett más vizsgázott volna, soha nem szerezhet jogosítványt.