Kiadták a figyelmeztetést, viharos széllökéssel jön a tavaszias meleg

2024.03.12. 06:04
Kedden a Dunántúlon továbbra is erősen felhős marad az ég, és szórványosan valószínű ott eső, zápor. Másutt a felhős idő mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és főként a Tiszától nyugatra lehet még kisebb záporeső.

Kedden marad a csapadékos idő, a Dunántúlon többfelé, a Duna–Tisza közén és északon elszórtan alakulhat ki eső, záporeső. 

A csapadék súlypontja továbbra is nyugaton lesz, keleten eleinte hosszabb időre kisüthet a nap. A Dunántúlon az északnyugati szél megerősödik, északnyugaton viharossá is fokozódik, keleten legfeljebb élénk lökések lehetnek – írja a HungaroMet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható, a naposabb tiszántúli vidékeken akár 16, 17 fokot is mérhetnek.

A HungaroMet széllökés miatt figyelmeztetést adott ki Győr-Moson-Sopron és Vas vármegyére.

Mint írják, 70 kilométer per óra feletti széllökésre egész nap több alkalommal a két vármegye egyes részein kisebb területen elsősorban Sopron, Szombathely térségében van nagyobb esély.

Az orvosmeteorológia szerint az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, valamint reumás panaszok, ízületi fájdalmak is jelentkezhetnek.

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett továbbra is kialakulhatnak futó záporok. Nyugaton délután már csökkenni fog a felhőzet mennyisége. Többfelé élénk, a Dunántúlon erős, néhol viharos északnyugati szél várható. Hajnalban 2–8 fok, napközben 9–15 fok valószínű – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras