Panasszal éltek a szülők az óvodavezető ellen, aki szerint csak le akarják járatni

2024.03.14. 10:24
Egy hónapra felfüggesztették a munkavégzés alól, és vizsgálat indult egy ercsi óvodavezető ellen, mert panasz érkezett a pedagógiai módszereire. Állítólag kiabál a gyermekekkel, és nemegyszer fordult már elő, hogy az általa renitensnek vélt gyereket berángatta az irodájába. Az óvónő szerint azért érik a vádak, hogy ne őt válasszák meg újra az intézmény élére.

Kiabál a gyerekekkel, és rossz a hangulat az óvodában miatta – áll az ercsi Hétszínvirág Óvoda vezetőjével szembeni panaszban. A polgármester vizsgálatot indított, és egy hónapos időtartamra felfüggesztette a munkavégzés alól az intézményvezetőt. A polgármester közleményében elismerte a vizsgálatot, de részleteket nem árult el.

A rendőrségtől azt írták, nem érkezett feljelentés az ügyben. Az óvodapedagógus szerint nem a gyermekvédelem a panaszkodók indítéka, hanem az, hogy ne legyen lehetősége újra pályázni az óvodavezetői posztra – írja az RTL Híradó.

Hétfőn kaptam egy felfüggesztést a polgármester úrtól, miszerint a vezetői módszereimet és a gyermekekkel való bánásmódomat sérelmezik

– fogalmazott az RTL Híradónak Ábrahám Gabriella. Az igazgatónő azt állítja, nem közölték vele, hogy pontosan miben hibázhatott, és eddig senki sem panaszkodott rá.

A híradók birtokába jutott a határozat, amely szerint az óvodavezető egyik volt kollégája és több szülő tett panaszt.

A jelenlegi botrányt egy állítólagos bántalmazási ügy robbantotta ki

A panaszkodók szerint az igazgató gyakran beráncigálja az irodájába azokat a gyerekeket, akikkel szerinte probléma van, egy kisfiúval ezt többször megtette.

Állítólag erről hangfelvétel is készült, és ezzel fordultak a szülők az önkormányzathoz. Az RTL megkereste Szabó Tamás polgármestert, aki közleményben ismerte el, hogy vizsgálat indult, de a részletekről nem osztott meg semmit, így azt sem tudni, hogy valóban van-e ilyen hangfelvétel.

Az igazgató azt állítja, hogy le akarják járatni, és ellehetetlenítenék, hogy pályázzon az óvodavezetői posztra.

Ügyvédje szerint a határozatot megtámadják a bíróságon, mert a felfüggesztés miatt jelentős kár is érheti a védencét.