Van egy pocsék hírünk a hosszú hétvégére

2024.03.14. 06:34
A megszűnő borongós idő és az egyre több napsütés pozitív hatással lehet közérzetünkre, hangulatunkra. Az északnyugati, északi szelet néhol élénk széllökések kísérhetik.

Csütörtökön a borongós tájakon gomolyosodik a felhőzet, máshol a napos időt követően átmenetileg erősen gomolyfelhőssé válik az ég. Záporeső csak néhol fordulhat elő. Az északnyugati, északi szelet kevés helyen kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Pénteken még viszonylag jó lesz az idő – a reggeli órákban 1 és 8 Celsius-fok, napközben 13 és 19 Celsius-fok közötti hőmérsékletre lehet számítani –, a közepesen vagy erősen felhős idő mellett néhány órára még ki is süthet a nap. Reggel, délelőtt gyenge eső előfordulhat északkeleten, míg estétől eleredhet az eső északnyugaton.

Szombaton viszont pocsék időjárás várható, reggel, délelőtt borult lesz az ég, és csak délutántól csökken a felhőzet. Ellenben országszerte várható eső, zápor, a Dunántúlon pedig egy-egy zivatar is lehet, igaz, napközben 11 és 18 Celsius-fok közötti hőmérséklet várható.

Vasárnap reggelre érdemben csökken a felhőzet, délelőttre eláll az eső, és több órára még a nap is kisüt, így napközben száraz időre, valamint 11 és 17 Celsius-fok közötti hőmérsékletre készülhetünk.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint csütörtökön nem érkezik front, a megszűnő borongós idő és az egyre több napsütés pozitív hatással lehet közérzetünkre, hangulatunkra.

Reggel a hűvös időben még felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. A helyenként szeles idő fejfájást okozhat, és ingerültebbek, feszültebbek lehetünk.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras