18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Újabb részletek derültek ki a Deák téri késelésről

2024.03.19. 12:14
Előkerült a hangfelvétel, amely a tavaly februárban halálra késelt fiatal barátai és a mentőszolgálat munkatársa között zajlott le, miután az áldozat összeesett a Deák téren. A felvétel szerint a diszpécser mindent megtett, hogy megmentse a fiatal életét.

Mint arról írtunk, tavaly februárban két társaság szólalkozott össze a Deák téren, ahol egy fiatal fiú súlyosan megsérült, miután egy 18 éves fiatal halántékon szúrta. A megkéselt fiú a támadás után összeesett, a helyszínen a mentősök újraélesztették, majd életveszélyes állapotban bevitték az intenzív osztályra, ahol később életét vesztette. A fővárosi nyomozók körözést adtak ki a tettesre, majd 15 órával az elkövetés után Kőbányán el is fogták.

A Bors birtokába jutott hangfelvétel szerint a halálra késelt fiú barátai elkeseredetten telefonáltak a helyszínről a mentőszolgálatnak, a diszpécser pedig telefonon keresztül próbálta segíteni az életmentést. A portál szerint a beszélgetésből kiderült, eleinte senki sem vette észre, hogy az elkövető, K. Zsolt nemcsak megverte, hanem meg is szúrta a fiút.

Ööö… A haverom itt fekszik, és ööö… a Deák Ferenc téren vagyunk, és beütötte a fejét

– kezdte mondandóját a bejelentő, akitől ezt követően a protokollnak megfelelően a sérült nevét és korát kérdezték.

Eközben a háttérből valaki azt kiabálta, hogy „beütötte a fejét a betonba, nem tér magához, csak horkol”.

A diszpécser kérdésére, hogy mennyire vérzik a fiú feje, a bejelentő azt mondta, nagyon véres. Erre a mentőszolgálat munkatársa azt javasolta a jelenlévőknek, hogy a mentők kiérkezéséig csillapítsák a vérzést. Azt kérte, hogy egyikük vegye le a pólóját, és azzal szorítsa el a sebet. Ez állítólag így is történt.

A diszpécser azt is megkérdezte, válaszol-e a fiú, ha beszélnek hozzá, és kinyitja-e a szemét. A válaszadók mindkét kérdésre nemleges választ adtak. A szakember ezt követően arra utasította a helyszínen lévőket, hogy a sérültet helyezzék oldalfekvésbe. Miután ez megtörtént, a diszpécser megkérdezte, hogy a fiú hányt-e. Nem sokkal később a bejelentő erre azt kiabálta, hogy „Most hány! Most hány!”.

Jó, ha a hányás abbamarad, akkor tessék nekem beszámolni róla, hogy mi történik. Visszaalszik, vagy kinyitja a szemét?

– mondta a diszpécser, aki ezt követően folyamatosan kapcsolatban maradt a betelefonálóval, és igyekezett pontos utasításokat adni a jelenlévőknek, hogy mit tehetnek meg a sérültért a mentők kiérkezéséig.

Amikor a helyszínre értek a mentősök, a diszpécser elbúcsúzott. A sérültet kórházba szállították, ahol azonban néhány nappal később belehalt sérüléseibe.