A kríziskommunikációs specialista elemezte Magyar Péter eddigi közéleti szerepvállalását

2024.03.19. 16:27
Perlaky-Papp József kedden délelőtt egy hosszú Facebook-posztban fejtette ki véleményét Magyar Péterről, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférjéről.

Perlaky-Papp József is megszólalt Magyar Péter kapcsán a közösségi médiában. A kríziskommunikációs specialista szerint Varga Judit volt férje felhasználta a kegyelmi botrányt, hogy színre léphessen, ugyanakkor szerinte Magyar Pétert „a botrány hozta, és úgy tűnik, hogy az is viszi el”.

A kríziskommunikációs specialista többek közt az alábbiakat jegyezte meg:

  • Szerinte Magyar Péter kihasználta a zavart, amit a kegyelmi botrány okozott, ennek a nyilvánosságban jól futó témának a lendülete ugyanis neki is hasznot hozott.
  • A botrány miatt óriási felháborodás a baloldali szavazók elégedetlenségét is felpiszkálta, melynek Magyar Péter új lendületet és formát adott.
  • Perlaky-Papp József úgy látja, Magyar Péter olyan, akit „a botrány épít, és akit a botrány emészt el”.
  • Mint írja, egy botrány gyorsan új értelmezési keretbe helyezi az adott személyt, amelyben az eddigi megszólalásai is új értelmet nyernek. Szerinte Magyar Péter esetében a szlogenek (Ne féljetek) és a hashtagek (Lúdas Matyi) kerülnek először új értelmezésbe.
  • Véleménye szerint Magyar Péter kapkod, reakciói elsősorban zsigeriek, és félti a frissen szerzett hírnevét, valamint azokat is támadja indulatból, akik addig emelték, és a jövőben segíthetik.
  • Az ügy végkimenetele szerinte nem Magyar Pétertől, hanem Varga Judittól és az eddig történtek dokumentációinak a bizonyító erejétől függ majd, azonban úgy véli, ha lassan szivárognak az információk, akkor lehetséges, hogy még nagyobb lehet a kár, mivel messzebb löki a mögötte állókat a politikától.
  • Szerinte bármilyen ügyet is hoz elő Magyar Péter, az eredeti téma annyira érzékeny, hogy ha minden feltételezés igaz, akkor az őt el fogja lehetetleníteni.
  • Perlaky-Papp József meglátása szerint Magyar Péterrel kapcsolatban „egy önsorsrontó történetet látunk, amelynek kifutása számára biztosan tragikus, maximum egy Dugovics Titusz-i sorsképet hozhat ki belőle”.

Magyar Péter reagált a rendőrségi dokumentum tartalamára

Mint arról korábban beszámoltunk, kedd reggel az ATV Start című műsorának vendége volt Magyar Péter. Az adásban szóba került az a rendőri jelentés is, amely szerint évekkel ezelőtt súlyosan elfajult az egyik vitája a volt feleségével, Varga Judittal, illetve a Schadl–Völner-ügyben megfogalmazott állításairól is kérdezte a műsorvezető.

A televíziós interjú után nem sokkal Magyar Péter a Facebook-oldalán közölte, hogy „a holnapot pedig reggel 10.00-kor a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen fogom [kezdeni – a szerk.], ahova elkísérnek jogi képviselőim, többek között dr. Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter”.

Azt is hozzátette: „ha az ügyészség holnap a Völner–Schadl- (és társai!) ügyben kíván meghallgatni, akkor elmondom a hatóságnak a rendelkezésemre álló összes információt, és ezt követően a nyilvánosságot is tájékoztatom a történtekről, ami után a kormány nem tehet mást, mint hogy lemond”.