Rossz hírt kaptak a fázós emberek, fagyveszély várható Magyarországon

2024.03.19. 15:23
Fagyveszély várható a következő napokban, szerdára virradóra az ország nagy részén fagypont alá csökken a hőmérséklet – írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán kedden.

A következő éjszaka, azaz szerdára virradóra az ország legnagyobb részén fagypont alá csökken a hőmérséklet, de ahol fagypont felett alakul a minimum, ott is előfordulhat talajmenti fagy. A hidegre hajlamos helyeken (elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben) mínusz 6, mínusz 7 fok köré hűlhet a levegő – írja a HungaroMet.

A hajnali csípős idő ellenére az ország legnagyobb részén sok napsütésre van kilátás, de északkeleten és nyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés – áll az Időkép előrejelzésében. Említésre méltó csapadék nem valószínű. Helyenként élénk lesz a nyugatias szél. Délután 11 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökre virradóra a Dunától keletre van esély gyenge fagyokra, azonban a talajközelben ismét többfelé 0 fok alá hűlhet a levegő.

Péntekre virradóra már csak elvétve fordulhat elő gyenge fagy, majd szombattól erre már sehol sem kell számítani. Vasárnap a számítások szerint hidegfront vonul át felettünk, mögötte bizonytalan mértékben, de csökken a hőmérséklet. Ahogy a zárt felhőzet elvonul, és mérséklődik a szél, úgy ismét előfordulhatnak fagyok, erre hétfőtől van esély.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras