Bolgár cigicsempészre csapott le a NAV

2024.03.19. 14:07
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei lecsaptak egy bolgár férfire, aki csaknem 4,5 millió forint értékű, összesen 1970 doboz cigarettát rejtett el járművének rekeszeibe.

Egy bolgár férfi gépkocsijának minden rekeszét cigarettával tömte tele. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei végül Győr-Moson-Sopron vármegye környékén megállították a csempészcigarettával utazó sofőrt – olvasható az Economx cikkében.

Megközelítőleg kétezer doboz bolgár zárjegyes cigarettával kezdte meg az utat Németországba egy 32 éves férfi, akinek német rendszámú autóját végül lekapcsolták a pénzügyőrök. A hatósági szervek Hegyeshalomnál figyeltek fel a személyautóra, amely már a kopogtatásos rutinellenőrzésen elhasalt. A sofőr az autó oldalsó ajtajait, az ülések háttámláit, a sárvédők üregeit, a tetőkárpitot és még a hangfalat is dohánytermékkel tömte tele. Emellett azt állította, hogy a járműben talált cigaretta nem hozzá tartozik, de tudott jelenlétéről.

Az ellenőrök összesen 1970 doboz cigarettát találtak a jármű rekeszeiben, és megközelítőleg 4,5 millió forint értékben foglalták le azokat. Az elkövető ellen jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indul eljárás, ennek fényében több milliós bírságra is számíthat.