Újabb fordulatot vehet a gyilkossági ügy, amelyben Curtis testvére is érintett

2024.03.20. 17:06
Egy újabb forgatókönyv állt elő Katzenbach Imre volt labdarúgó meggyilkolására. Az ügy egyik tanúja, H. Attila korábban két másik ember nevezett meg a gyilkosság elkövetőjeként, magát pedig megbízóként nevezte meg. Egy újabb vallomás azonban cáfolja ezt.

Új gyilkossági verzió hangzott el Katzenbach Imre ismert labdarúgó megölésével kapcsolatos bírósági per szerdai napján – írta meg a Blikk. A portál közölte, az új információkat a 2-es számú titkos tanú mondta el, videón keresztül.

Mint arról az Index is írt, 2020-ban találták meg az akkor 11 éve eltűnt Katzenbach Imre holttestét Baranyajenő térségében, egy H. Attilához köthető vadászbirtokon. Az MTK volt labdarúgója a börtönbüntetését töltő gyanúsított strómanja volt, aki „eltűnése” előtt 500 millió forintot vett magához. A volt labdarúgó gyilkossága az Eclipse-ügyhöz köthető.

H. Attila korábban azt vallotta a bíróságon, hogy 2009 szeptember 22-én üzlettársa egy erdős területre csalta, ahol Sz. Lajos – aki az ismert zenész, Curtis testvére – és társa L. István a megbeszéltek szerint várták. Állítása szerint a két gyanúsított lefogta, és egy csákánnyal halálosan megsebesítette Katzenbachot, majd egy előre megásott gödörbe elföldelték.

A Blikk szerint a most megszólaló titkos tanú korábban több hónapot töltött egy cellában H. Attilával. A szerdai tárgyaláson közölte: H. Attila neki mást mondott, mint amit a bíróságnak.

Azt mondta talányosan, az sem kizárt, hogy éppen ő volt az, aki részt vett Imre eltüntetésében

– mondta a tanú. Hozzátette, eleinte nem vette ezt komolyan, azonban miután a sajtó is beszámolt a holttest előkerüléséről és három személy letartóztatásáról, már máshogy állt a helyzethez.

„Akkor szóltam az ügyvédemnek, hozzon össze a vádlottak ügyvédjével, hogy elmondjam, miket mondott nekem H. Attila” – mondta a férfi. Ezután állítása szerint azt mondta a két ügyvéd jelenlétében: 

H. Attila úgy adta elő, hogy egyedül, segítség nélkül végzett a labdarúgóval.

„Ehhez elhívta a vadászbirtokára, aztán éjszaka a forró italába bódítószert kevert, majd a magatehetetlen férfit egy előre megásatott gödörbe temette” – idézte fel a védett tanú H. Attila beszámolóját.

Arra kérdésre, hogy H. Attila miért tett vallomást később Széki és társai ellen úgy válaszolt, hogy H. Attila haragudott H. Lászlóra, az Eclips vezetőjére, amiért megúszott egy nyomozást, ellentétben vele. Ezenfelül pedig elszámolási vitáik is voltak. Széki Lajosról pedig azt feltételezte, hogy a háta mögött összejött a feleségével, ezért vallott ellene.