Olyan időjárásunk lesz ma, hogy bele is szédülhetünk

2024.03.21. 05:58
Csütörtökre fátyolfelhők érkeznek az égre, így szűrt napsütéses időre van kilátás. Délutánra helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Hajnalban még sokfelé marad a fagyos időjárás, délutánra pedig 13–19 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön többnyire felhős lesz az ég, de napos időszakokra is számíthatunk. Nyugaton és a Dunántúlon késő délutántól már többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol akár zivatar is.

Az Időkép szerint általában gyenge, mérsékelt marad a szél, csak a záporok környezetében fordulhatnak elő élénk, erős széllökések. Hajnalra északkeleten foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és 4 fok között alakul, 

délutánra pedig 13 és 19 Celsius-fok közé melegszik a levegő.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön még sokfelé hideg lesz a reggel, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-ingadozás, szédülés is jelentkezhet.

A szakemberek szerint a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén, dekoncentráltság, bágyadtság is előfordulhat.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras