Ordibált, fenyegetőzött és leköpte az egyik rendőrt a Liszt Ferenc repülőtéren letartóztatott férfi

2024.03.21. 12:22
Agresszív viselkedése miatt hívták ki a rendőröket egy külföldi férfihoz a Liszt Ferenc repülőtéren. A fiatal hangos ordibálással és fenyegetőzéssel fokozta a helyzet súlyosságát, amiért őrizetbe vették. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt bíróság elé állítja a tádzsik állampolgárságú férfit.

Március 2-án reggel 7 óra körül a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a repülőtéri utasvizsgálók bejelentést tettek a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon, és rendőri intézkedést kértek. A bejelentés szerint a 2B Terminál utaskoordinációs pultjánál egy külföldi férfi trágár kiabálással, dühöngve, fenyegetőzve a repülőtér munkatársait okolta amiatt, hogy lekéste az Isztambulba induló járatát.

Két rendőr érkezett a helyszínre, és igazoltatták a húszas éveiben járó férfit. Mivel az illető velük is ingerülten, agresszívan viselkedett, a rendőrök erősítést kértek. Tájékoztatták a férfit, hogy amit művel, az garázdaságnak minősül, majd felszólították, hogy távozzon a helyszínről. Az ordibáló fiatal nem tágított, és orosz nyelven fizikai erőszakkal fenyegette meg a rendőröket, valamint a repülőtér munkatársát. A rendőrök ekkor közölték a férfival, hogy előállítják, és bilincset tesznek rá. A huszonéves erre jobb kezét fenyegetően ütésre emelte az egyik rendőrtiszt feje felé.

A rendőrök előállították a férfit a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra, és az előállító helyiségében helyezték el, de a külföldi fiatal még ekkor is folyamatosan szidalmazta a rendőröket, rugdosta a zárka ajtaját, közben számos alkalommal veréssel, sőt gyilkossággal fenyegetőzött. Végül leköpte az egyik egyenruhást.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség elrendelte a külföldi férfi őrizetét, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A vádlott csütörtökön áll a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság elé – írja közleményében az ügyészség. A bűncselekményt a biztonsági kamera rögzítette.