Megemelik és lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

2024.04.03. 13:43
Két egymást követő szombaton – április 6-án és 13-án – lezárják a forgalom elől a Kőröshegyi völgyhidat, mivel a híd állapotának felméréséhez elengedhetetlen lesz annak megemelése – közölte az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) szerdán.

Április 6-án, szombaton, várhatóan 8 és 14 óra között lezárják a forgalom elől a Kőröshegyi völgyhidat. A lezárás oka, hogy az MKIF szakembereinek meg kell vizsgálnia, milyen állapotban vannak az egyes pilléreknél található úgynevezett „saruk”, amelyek a hidat tartják. Az ellenőrzést csak úgy lehet végrehajtani, ha a hidat néhány centiméterrel megemelik – írta közleményében az MKIF.

Ezenkívül várhatóan április 13-án, szombaton, szintén 8 és 14 óra között egy másik lezárásra is szükség lesz. „Mivel 38 saru tartja a hidat, és egy időben ennyi helyen nem lehet megemelni a szerkezetet” – magyarázta a második lezárás okát az MKIF.

A cserélendő sarukat a tervezést és gyártást követően, várhatóan augusztus végén, szeptember elején fogják kicserélni.

Az MKIF hangsúlyozta, hogy ez egy előre tervezett vizsgálat lesz, „ettől függetlenül a híd biztonságos, jó állapotban van”.

A pályazár idején a Budapest felől érkezőknek Zamárdi csomópontban kell elhagyni a pályát, és Balatonszárszónál lehet visszatérni. Az országhatár felől közlekedőknek pedig Balatonszárszó csomópontban kell elhagyni a pályát, és Zamárdinál térhetnek vissza.