Kétszer is nézze meg, honnan érkezett a csomagja, mielőtt kifizeti

2024.04.06. 10:21
Egyre gyakrabban fordul elő, hogy anélkül kapnak gyanús csomagokat emberek, hogy bármit is rendeltek volna. Az átvételkor ezekért az utánvéttel fizetendően feladott csomagokért a gyanútlan és összezavart címzettek – nem sejtve, hogy átverés áldozatai – ki is fizetik a kért összeget.

Az átverés még nehezebben kikerülhető változatában olyan címzetteknek küldenek csomagot, akik valóban rendeltek valamit, csak nem azt a terméket kapják, amire leadták a rendelést, és amit kifizettek.

A 24.hu -nak a Magyar Posta Limited (MPL) egyik futára elmondta, hogy az utóbbi hónapokban nagyon elszaporodtak az ilyen küldemények.

A zömében egy szárnyas logóval, alatta a „FAN” felirattal ellátott csomagok már az összes kiszállított küldemény 4-5 százalékát teszik ki.

A FAN-csomagok 7500, 15 ezer, 22 ezer, illetve 30 ezer forintos árakon „kerülnek forgalomba”. Ha egy szemfüles címzett nem veszi át a csomagot, és az így visszakerül a feladóhoz, sok esetben az újracímkézve újra feladásra kerül – számolt be az alkalmazott.

A címzettek – akik sokszor azt hiszik, valamelyik családtagjuk rendelt valamit, ezért kifizetik, és átveszik a csomagot – sajnos csak a rendőrséghez vagy a fogyasztóvédelemhez fordulhatnak a panaszaikkal, mivel a Magyar Posta közölte: ők csak kézbesítők, és nem vállalnak felelősséget az ügyben.