17 év fegyházbüntetést kapott a Hős utcában halálra vert nő élettársa

2024.04.08. 21:19
A Fővárosi Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit, aki úgy megverte élettársát a Hős utcai lakásukban, Kőbányán hogy az a helyszínen meghalt.

A törvényszék 17 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte azt a férfit, aki úgy megverte élettársát, hogy a nő a helyszínen, a kőbányai Hős utcában található lakásukban életét vesztette.

A drogozó életmódot élő férfi rendszeresen veszekedett a nővel, akit esetenként bántalmazott is. 2021. július 29-én kora hajnalban ököllel és egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt eszközzel a sértettet kitartóan és testszerte ütlegelte, s ennek során legalább 52 sérülést, többek között életveszélyes koponya- és hasi sérüléseket okozott. A súlyosan bántalmazott nőt aztán magára hagyta, és csak egy nap elteltével tért vissza a lakásba. A vádlott csak akkor fordult a szomszédokhoz segítségért, amikor a nő egyik ismerősének gyerekei megjelentek a lakásnál.

Az időközben értesített mentősök már csak a nő halálának beálltát tudták megállapítani.

Bár a férfi a bíróság előtt tagadta tettét, a kamerafelvételek, a tárgyi bizonyítékok, a szemlefotók és a jegyzőkönyvek, tanúvallomások, valamint a szakértői vélemények alapján a törvényszék bűnösséget állapított meg.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte az elkövető antiszociális személyiségzavarát,

míg súlyosbító körülményként vette figyelembe a vádlott kábítószer-fogyasztó életmódját, hogy tettét többszörösen büntetett előéletűként, visszaesőként és hozzátartozó sérelmére követte el. Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést – áll a Fővárosi Törvényszék közleményében.

Van segítség

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”