Lángra kapott egy kamion az M5-ös autópályán, áll a forgalom

2024.04.08. 10:58
Kigyulladt egy kamion, emiatt megállították a forgalmat az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Csengele közelében hétfő délelőtt – közölte az Útinform.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint kigyulladt egy teherautó préselt kartonpapírbálákból álló rakománya.

A lángokat mostanra eloltották, a szállítmányt erőgéppel lepakolják, és az egységek megszüntetik a még meglévő izzásokat.

Forgalomkorlátozások mindenütt

Az M0-s autóút déli szektorában, az M1-es autópálya felé vezető oldalon az Annahegyi pihenő lehajtóját egy műszaki hibás gépjármű foglalja el, emiatt nem lehet kihajtani a pihenőbe.

Az M1-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, a 72-es kilométernél egy kistehergépjármű és egy kamion ütközött össze. A belső sávban halad a forgalom; a torlódás már elérte a 8 kilométert.

Az M5-ös autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, Csengele térségében, a 128-as kilométernél egy kamion kigyulladt, a forgalom a belső sávban halad.

Az 55-ös főúton, Pörböly térségében, a 110-es kilométernél egy kistehergépjármű és egy személygépjármű karambolozott, a forgalom fél pályán halad.

Az M3-as autópályán, Budapest határában aszfaltozás kezdődött. A 10-es és a 14-es kilométer között sávelhúzásos terelésre kell számítani. A kifelé tartókat a belső sávba és a szemközti oldal belső sávjába terelik, Budapest irányába pedig a külső és a leállósáv járható.

A magyar–szlovén határon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötő utat (7458-as út) a szlovén határátkelőnél lezárták. A határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor meghaladta a 7 kilométert – közölte az Útinform.