A Pénzügyminisztérium is reagált a kormánytisztviselőket érintő korrupciós ügyre

B RKL20220611026
2024.04.09. 17:27
Arató Gergely, Kőbánya és Kispest DK-s országgyűlési képviselője közösségi oldalán követeli Varga Mihály pénzügyminiszter meghallgatását egy 2022-es korrupciós botrány miatt. A képviselő csak azt nem vette figyelembe, hogy a két évvel ezelőtt történt hivatali visszaélés miatt még akkor megtette a szükséges lépéseket a Pénzügyminisztérium.

„A baloldal két év elteltével porolt le egy olyan hírt, amelyre 2022. áprilisában a Pénzügyminisztérium sajtóközleményben hívta fel a figyelmet: a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt őrizetbe vett néhány kormánytisztviselőt” – reagált a Pénzügyminiszterium Arató Gergely DK-s országgyűlési képviselő Facebook-posztjára

Az ellenzéki politikus a bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter meghallgatását követelte a minisztérium korrupciós ügyében.

Ahogy akkor is elmondtuk, az érintett dolgozók munkaviszonyát az őrizetbe vételük napján azonnali hatállyal megszüntettük, a nyomozó hatóság munkáját mindenben segítettük A korrupcióval szemben zéró tolerancia van Magyarországon, a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak

– hangsúlyozza a minisztérium közleményben.

Mint azt az Index megírta, vádat emeltek 54 ember (zömében volt kormányzati tisztviselők) ellen, akik kenőpénzért cserébe elsősorban vissza nem térítendő európai uniós támogatások elnyerésében működtek közre – derült ki kedden nyilvánosságra hozott nyomozati adatokból.

A gyanúsítottak között korábban a Miniszterelnökségen és a Pénzügyminisztériumban dolgozó tisztviselők vannak, az ügyben helyettes államtitkárok is érintettek.

(Borítókép: A Pénzügyminisztérium épülete a főváros V. kerületében a József nádor téren. Fotó: Róka László / MTVA / MTI)