A tavaszt el is felejthetjük, kánikula lesz kedden

2024.04.09. 06:28
Kedden marad a napos-fátyolfelhős, nyarat idéző időjárás. A délies szelet többfelé élénk, a Dunántúl északi felén erős lökések kísérhetik.

Kedden változó vastagságú fátyolfelhőzet szűrheti időnként a napsütést, de marad a nyarat idéző időjárás. Csapadék továbbra sem lesz. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon erős lökések is előfordulhatnak – olvasható a HungaroMet előrejelzésében. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 Celsius-fok között valószínű.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Kedden marad a frontmentes, átlagosnál több fokkal melegebb idő.

A melegedésre érzékenyek körében emiatt fejfájás, migrén, dekoncentráltság jelentkezhet, a nagy napi hőingás miatt pedig vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, szédülés, rosszullét kialakulhat – áll az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében.

A túlnyomóan napos idő jó hatással lesz közérzetünkre, viszont a déli órákban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről a naposabb tájakon.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras