Nyolc hónap letöltendő fogházbüntetést ért két pár cipő és egy bicska eltulajdonítása

2024.04.11. 13:37
Az ügyészség fellebbezése nyomán kapott súlyosabb büntetést az az 53 éves férfi, aki egy éven belül egy cipőboltból és egy élelmiszerboltból is lopott.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2023 áprilisában lopás vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, aki még szeptemberben egy salgótarjáni cipőboltból két pár cipőt is ellopott úgy, hogy azokat az áruvédelmi etikett hatástalanítása érdekében a magával vitt alumíniumfóliával bélelt hátizsákjába rejtette, így az áruvédelmi kapu nem riasztott, amikor áthaladt rajta.

Ezt követően az ügyészség 2023 augusztusában ismét vádat emelt a férfival szemben, mert egy salgótarjáni élelmiszerboltból egy összecsukható kést a nadrágjába rejtve próbált ellopni, azonban az üzlet biztonsági őre ezt észrevette, a férfit az üzlet területén megállította, és az ellopott kést visszavette tőle.

A vádlott egyesített ügyeiben a bíróság 2023 októberében ítéletet hozott, és a férfit kétrendbeli lopás vétsége miatt az ügyészi indítványtól eltérően – amely végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására irányult – 70 nap elzárásra ítélte.

A döntéssel szemben az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezéssel élt.

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék, egyetértve az ügyészi fellebbezésben foglaltakkal, a férfit 8 hónap fogházbüntetésre ítélte, és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A döntés jogerős.