Ezentúl naponta frissülnek a heti anomália-előrejelzések

2024.04.18. 14:49
Az anomália-előrejelzések azt mutatják meg, hogy a hét hőmérséklet- és csapadékviszonyai mennyire térnek el az átlagostól. Egy fontos változásnak köszönhetően ez mától naponta frissül, így folyamatosan naprakést információk fogadják az időjárás iránt érdeklődőket.

Mostantól naponta frissülnek a heti csapadék- és hőmérsékleti anomália-előrejelzések a met.hu oldalon – közölte az MTI a HungaroMet Zrt. honlapjára hivatkozva.

Mint írták, az anomália-előrejelzés megmutatja az adott hét hőmérséklet- és csapadékviszonyainak az átlagostól való eltérését.

AZ OLDAL LEGINKÁBB TENDENCIÁT JELEZ, PÉLDÁUL A JÖVŐ HÉTRE AZT, HOGY A SZOKÁSOSNÁL HŰVÖSEBB ÉS KISSÉ CSAPADÉKOSABB IDŐ VÁRHATÓ.

Az anomália-térképeken kékkel rajzolódnak ki az átlagosnál hidegebb, illetve nedvesebb, bordóba hajló árnyalatokkal pedig a melegebb, valamint szárazabb területek, és fehéren maradnak azok, ahol az előrejelzés szinte alig tér el az éghajlati átlagtól.

A következő hét, plusz négy hét anomália-előrejelzéseit teszik közzé; távolabbra tekintve az előrejelzés bizonytalansága általában egyre nagyobb, ezért egyre nagyobb nehézséget okoz az anomália irányát és mértékét előrejelezni, vagyis a fehér terület kiterjedése is általában hétről hétre nő.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras