Perselypénzt dézsmálni járt a templomba egy férfi Mórahalmon

2024.04.18. 15:16
Az elkövető, miután leverte a persely tartalmát védő lakatot és kiszedte a pénzt, ráhelyezte arra a saját lakatát, hogy legközelebb kisebb erőfeszítéssel férjen hozzá a hívek adományaihoz. Amikor néhány nappal később visszatért, akkor megdöbbenve tapasztalta, hogy a lopást felfedezték, a kulcs pedig nem nyítja a lakatot. A rendőrök akkor kapták el, amikor épp ismét megpróbálta azt eltávolítani.

A szegedi rendőrök vették őrizetbe azt a férfit, aki bement az egyik mórahalmi templomba, de imádkozás helyett inkább a persely tartalma érdekelte, így feltörte azt és megdézsmálta a benne található pénzt – számolt be róla a rendőrség.

A 47 éves férfi a napokban leverte a mórahalmi templom perselyének lakatját, magához vette a benne lévő pénzt, majd a saját lakatjával zárta azt vissza. a napokban. A lopott pénz nem maradhatott meg sokáig a kezei között, ugyanis a gyanúsított  néhány nappal később ismét visszatért, hogy lopjon. A korábbi lopást ekkora már észlelték, így új lakatot helyeztek a perselyre, de ez sem szegte kedvét a terheltnek.  Amikor ismét megpróbálta a lakatot eltávolítani, a Szegedi Rendőrkapitányág Mórahalmi Rendőrőrs körzeti megbízottai tetten érték.

Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték letartózatását.

Legutóbb idén januárban, – ráadásul épp a közelben – történt hasonló eset Magyarországon. Akkor egy 46 éves férfi fűrésszel esett neki az egyik szegedi templom perselyének. A vállalkozása sikeresnek bizonyult, ám nem örült sokáig a könnyen jött pénznek, ugyanis a rendőrök néhány órán belül azonosították és letartóztatták.