Forgalomkorlátozások lesznek Budapesten szombaton egy tömegrendezvény miatt

2024.04.20. 08:19
Kerékpáros felvonulás miatt ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek szombat délután Budapesten – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A police.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint kerékpáros felvonulás miatt 15 órától 20 óráig szakaszosan és időszakosan lezárják a Soó Rezső sétány – Räde Károly sétány – Borbás Vince sétány – Üllői út – Ferenc körút – Petőfi híd – Egyetemisták parkja – Egry József utca – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Raoul Wallenberg rakpart – Friedrich Born rakpart – Döbrentei tér – Attila út – Alagút utca – Alagút – Clark Ádám tér – Széchenyi Lánchíd – Széchenyi István tér – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere – Olof Palme sétány – Zichy Mihály út – Napozórét útvonal egyes szakaszait.

Az érintett rakpartokat, az Attila utat, az Alagút utcát, az Alagutat és a Lánchidat időszakosan teljes szélességében lezárják – közölte a BRFK.

Eközben az utakon

Magyarország útjain is kezd élénkülni a forgalom. Az Útinform tájékoztatása szerint az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, a gödöllői kihajtó előtt egy személyautó a szalagkorlátnak hajtott. A 26-os kilométernél a sérült jármű a kihajtósávot és a külső sáv egy részét foglalja el.

Az M1-es autópályán három hosszabb szakaszon folynak burkolatfelújítási munkák. Bicske térségében, a komáromi és nagyszentjánosi csomópontok között, majd az M15-ös autópálya csomópontja után számítsanak forgalomterelésre, melyeknél az egyik irány forgalma a szemközti oldalra átterelve halad.

Az M3-as autópályáról, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, az M0-s autóúti csomópont előtt, a 12-es kilométernél lévő Szilas pihenőhelyet lezárták felújítási munkák miatt, ezért nem lehet ott kihajtani, más útvonalon megközelíthető a parkoló.