Megvan a 20 ezer, Magyar Péter pártja elsőként gyűjtötte össze az aláírásokat az EP-választásra

2024.04.20. 12:36
Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke szombaton délelőtt a Facebookon közölte, hogy pártja összegyűjtötte az európai parlamenti választásokon való induláshoz szükséges 20 ezer aláírást.

Magyar Péter pártjának elsőként sikerült összeszednie az EP-választásokon való induláshoz szükséges 20 ezer aláírást, amiről a Tisza Párt alelnöke számolt be a közösségi médiában.

A Tisza Párt aktivistái a pultoknál és a fővárost járva máris összegyűjtötték a szükséges 20 ezer aláírást. Hálás köszönet a munkájukért és a támogatásért. A gyűjtést folytatjuk ma még csak Budapesten, holnaptól vidéken is

– írta Magyar Péter a Facebookon.

Hozzátette, hogy szombaton a fővárosban több helyszínen is ott lesznek az önkénteseikkel, a pesti oldalon többek közt a Göncz Árpád városközpontnál, a Lehel téri piacnál, a Nyugati pályaudvarnál és a Blaha Lujza téren, a budai oldalon pedig többek közt a Széll Kálmán téren, a Déli pályaudvarnál és a Móricz Zsigmond körtéren.

Tisza Párt uniós listáját maga Magyar Péter vezeti majd, a második helyen Dávid Dóra, a harmadik helyen pedig az a Tarr Zoltán szerepel, akit az után rúgtak ki a munkahelyéről, hogy felszólalt az április 6-ai, Kossuth téri rendezvényen. 

Emellett 538 civil jelentkezőből tízet választott ki a párt, akik bekerülhetnek a fennmaradó helyekre. A tíz jelöltből – akikről YouTube-csatornáján Magyar kisfilmeket tett közzé – egyet választhatott ki minden voksoló, és a legtöbb szavazatot begyűjtő hölgy kerül a második helyre. A többiek a negyediktől a tizenkettedik helyig osztoznak a szavazatszámok alapján.