Halálos lakástűz volt Baranya vármegyében

2024.04.22. 15:39
Halálos áldozatot követelt egy lakástűz Komlón. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzoltók egy Bajcsy-Zsilinszky utcai panelházhoz vonultak ki, amelyben egy idős férfi holttestét találták meg.

Hétfőn kora délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy napok óta nem láttak egy Komlón egyedül élő idős férfit

A tűzoltók kivonultak a Bajcsy-Zsilinszky utcában lévő négyemeletes panelházhoz, majd behatoltak a negyedik emeleti ingatlanba. A hatvan négyzetméteres, kétszobás lakásban

egy korábbi tűz nyomait és egy holttestet találtak.

Egy ágy és annak környezete, valamint egy régi tévé égett, amely fel is robbant. A kis területen pusztító lángok miatt az egész lakás füsttel telítődött, feltehetően füstmérgezés okozta az ott lakó idős ember halálát.

A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet, hogy néhány ezer forintért olyan füstérzékelőt is lehet kapni, amely nemcsak sípol füst esetén, hanem az okostelefonra is jelzést küld. Egyedül élő idős hozzátartozóinkhoz érdemes ilyet beszerezni.

Vasárnap hajnalban egy hétvégi házban keletkezett tűz a fővárosi Kőérberki dűlőn. Egy negyven négyzetméteres fa hétvégi ház és annak melléképületei égtek száz négyzetméteren. Az épületben öten tartózkodtak, de kimenekülni csak négyen tudtak, egy ember holttestét a tűzoltók találták meg az elszenesedett romok átvizsgálásakor.