Már nem sokáig kell kabátot viselnünk, hamarosan visszatér a nyárias meleg

2024.04.24. 12:11
Az esősebb, hűvösebb időszak után a következő napokban egyre többet fog sütni a nap. Jelentős felmelegedés várható, vasárnap 25 fok körül lesz a hőmérséklet.

A barátságtalan, csapadékos időt okozó ciklon holnapra távozik térségünkből, de főként a Dunántúlon kialakulhatnak még záporok – írja az Időkép.

Melegünk sem lesz, délután is csak 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, hajnalban pedig a derültebb, szélcsendesebb nyugati és északi tájakon gyengén fagyhat, ahogy gyengén fagyhat majd péntek hajnalban is az említett területeken.

Napközben viszont délire forduló áramlással megkezdődik a meleg levegő beáramlása,

így a legtöbb helyen már 15 fok fölötti maximumokat mérhetünk, helyenként délen a 20 fokot is megközelíthetjük. Sok napsütés várható, csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor.

Hétvégén élénk, erős délies szél kíséretében folytatódik a felmelegedés, szombaton 18–23, vasárnap már 22–27 fokot mérhetünk a délutáni órákban, vagyis visszatér a kora nyárias meleg. A napsütés lesz túlsúlyban, legfeljebb szombaton északon, északkeleten fordulhat elő néhány zápor, zivatar.

A meleg, száraz kora nyárias idő a jövő hét első felében is kitart, délutánonként 23 és 28 fok közé melegszik majd a levegő.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.