Több fontos autópályán is torlódásra kell számítani

2024.04.24. 08:36
Szerda délelőtt több fő magyarországi autópályán is számítani kell torlódásra és erős forgalomra. Az M1-es autópályán baleset miatt sávzárás történt, több útszakaszon pedig felújítási munkálatokat végeznek.

Az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 6-os főúti csomópontnál rézsűjavítás miatt csak két sáv járható. A 12-es kilométernél a munkavégzés mögött kialakult torlódás meghaladta a 2 kilométert – írja az Útinform.

Az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán, a 67-es Tata csomópont előtt baleset történt. A 71-es kilométernél sávzárásra, torlódásra kell számítani. Távolabb, a Bicske és Budapest határa közötti szakaszon pedig az erős forgalom miatt várható szakaszos torlódás.

Erős a forgalom a Budapest környéki utakon. Torlódásra, megnövekedett menetidőre kell számítani:

  • az M3-as autópálya budapesti bevezető szakaszán,
  • az 5-ös főúton, Alsónémedi után,
  • a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton, Szentendre átkelési szakaszán,
  • a 31-es főúton, Mende és Maglód közelében
  • és az 51-es főúton, Dunaharaszti térségében.

Új terelést építettek ki az M3-as autópályán, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 155-ös és a 157-es kilométer között, ahol a külső és a leállósávot lezárták. A munka miatt lezárták a 156-os kilométernél lévő Hejőpapi/Mezőcsát csomópontot is.

Az M6-os autópályán, a főváros felé vezető oldalon, a 28-as kilométernél lévő Százhalombatta-dél csomópontot felújítási munka miatt lezárták. Kerülni a Ráckeresztúr–Ercsi–Martonvásár csomópont és a Százhalombatta-észak csomópont között a 6-os főút felé lehet. A felújítási munka miatt a csomópontban nem lehet a 6-os főútról Pécs felé felhajtani az autópályára.