Több száz hamis parfümöt találtak Röszkénél

2024.05.02. 11:23 Módosítva: 2024.05.02. 11:23
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön közölte, hogy több mint nyolcszáz üveg hamisított parfümöt találtak Röszkénél.

Több száz üveg hamisított parfümöt találtak a pénzügyőrök két német rendszámú járműben a röszkei határátkelőhelyen – adta hírül az MTI.

A belépésre jelentkező, lakóautóvá alakított furgonok hálórészében 870, különféle márkanévvel címkézett illatszert fedeztek fel a pénzügyőrök.

A parfümök eredetét egyik török állampolgárságú sofőr sem tudta bizonyítani.

A hamis illatszerek illegális behozatala miatt iparjogvédelmi jogok megsértése vétség miatt indult nyomozás. A megtévesztő parfümök több mint 11 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a jogtulajdonosoknak.

Húsz kilogrammnyi drogot foglaltak le a repülőtéren

Húsz kilogrammnyi marihuánát találtak a pénzügyőrök két, Spanyolországból érkezett csomagban a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – írja az MTI.

Azt írták, hogy a pénzügyőrök a repülőtér áruforgalmát ellenőrizték, és a vizsgált csomagok közül választottak ki három gyanúsnak tűnő dobozt.

A dobozokból 17 műanyag tasak került elő, ezekben pedig 20 kilogramm kábítószergyanús, barnás-zöldes színű növényi származékot találtak.