2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely ostobának nézi a budapestieket

2024.05.24. 13:26
Szentkirályi Alexandra arról írt a közösségi oldalán, hogy a főpolgármester a lakosság megkérdezése nélkül tiltaná ki az autókat.

Karácsony Gergely saját magát buktatja le egy kikerült videófelvételen, tagadja, hogy kitiltaná az autókat, de most csúnyán lebukott – hangsúlyozta a közösségi oldalán közzétett videóban a főpolgármester-jelölt Szentkirályi Alexandra. A Fidesz politikusa szerint Karácsony Gergely képes lenne a fővárosi autósok százezreit kitiltani a városból, erről saját maga beszélt korábban, de most próbálja letagadni.

Szentkirályi Alexandra megjegyezte, hogy Karácsony Gergely ostobának nézi a budapestieket, ráadásul a megkérdezésük nélkül tiltaná ki az autókat. A videójába bevágtak egy felvételt, amelyen Karácsony Gergely a kitiltást „hülyeségnek” nevezi.

Tényleg, senki nem mondott ilyet, senki nem gondol ilyet. Nincs ilyen döntés, nincs ilyen terv

– tette hozzá.

Majd a főpolgármester egy korábbi videójának részletét is bevágták, amelyben egy kérdező azt tudakolta: abból, hogy klímavészhelyzetet hirdettek, következik az, hogy egy idő után nem mehet haza a 15 éves dízelautójával. Erre Karácsony Gergely azt válaszolta, hogy előbb-utóbb következni fog. Az újabb felvetésre, miszerint ez százezreket fog érinteni, azt válaszolta, hogy igen, természetesen. Szentkirályi Alexandra úgy zárta a videóját, hogy ez botrányos, Karácsony Gergely ismét belehazudott a budapestiek arcába. 

A napokban itt írtunk arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-poszttal erősítette meg, még mindig van hely a tíz évnél régebbi gépjárművek számára a fővárosban. A főpolgármester egy képet osztott meg közösségi oldalán benzinnel működő családi kocsijukról, amely már 18 éve járja az utakat, emellett kijelentette, hogy egyáltalán nincs tervben a 10 évnél öregebb autók kivonása, akármit is állít a Fidesz.