2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Két Wizz Air-gép is földre kényszerült a Liszt Ferenc reptéren

20240514- MG 0455
2024.05.25. 13:58
A Wizz Air két pénteki járata is a szokásostól eltérő útvonalon haladt, majd visszafordult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A menetrendtől eltérő útvonalakat rosszullét, valamint műszaki meghibásodás miatt volt kénytelen alkalmazni a légitársaság.

A Wizz Air két járatának menetrendtől eltérő útvonala is szemet szúrt a Flightradar repüléskövető oldalon a Telex olvasóinak pénteken. Az egyik, az este nyolc körül Budapestről Barcelonába induló járat felszállás után

szinte azonnal visszafordult, és leszállt.

A másik, a Dortmundból Kutaiszibe tartó esti járat Békéscsaba környékén éles kanyarral visszafordult Budapestre, és feltételezhetően csak később folytatta az útját Kutaiszibe.

A Wizz Air a lap kérdéseire szombaton küldött választ, amelyből kiderül, hogy

  • a barcelonai járatnál műszaki hiba volt a visszafordulás oka: „A Wizz Air május 24-i, Budapestről Barcelonába repülő járatán a felszállást követően az időjárásjelző radar hibát jelzett, ezért a gép a biztonsági protokollnak megfelelően azonnal visszafordult a budapesti repülőtérre. A technikai problémát gyorsan sikerült elhárítaniuk a szakembereknek, így a repülőgép folytathatta útját a célállomásra.”
  • A kutaiszi járaton pedig az egyik utas lett rosszul: „A Dortmundból Kutaiszibe tartó járaton egy utas komoly fájdalmakra panaszkodott, a fedélzeten tartózkodó orvos és a személyzet úgy ítélte meg, az utasnak azonnali kórházi ellátásra van szüksége. Ennek érdekében a Wizz Air munkatársai a gépet a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre irányították, ahol a beteget már mentő várta. A repülőgép ezután folytatta útját tovább Kutaiszibe.”

A légitársaság vezetőjével, Váradi Józseffel a héten közöltünk interjút.

(Borítókép: Németh Kata / Index)