2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Toroczkai László: Nyíltan beavatkozik a Facebook a kampányba, ez egyértelmű csalás

ZS 4512
2024.05.30. 18:01
A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint a legnagyobb közösségi médium mögött álló cégek súlyos módon beavatkoznak a magyar választásokba, és ennek elsősorban ő a kárvallottja. A Konkrétan műsorában szóba került Magyar Péter, a kékfideszezés és a közvélemény-kutatók tévedése is.

„Magyar Péter mindenkit azzal vádol, hogy kollaboráns, miközben ő az ellenzéki oldalon az egyetlen, aki világ életében fideszes volt” – jelentette ki Toroczkai László az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában. 

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke a műsorban elmondta, bár az általuk képviselt értékrend a lehető legmesszebb van attól, amit Gyurcsány Ferencék gondolnak a világról, ezért megvédeni sem akarja őket a Tisza Párt alelnökétől, de szerinte az nincs rendben, hogy miközben Magyar Péter „kék Fidesznek” nevezi a Demokratikus Koalíciót, addig néhány hónappal ezelőtt ő még a NER-ből vette fel a fizetését. 

A közelgő választások kapcsán elmondta, a Mi Hazánk Mozgalmat rendre alámérik a közvélemény-kutatások, így ő nem szeretne a felmérésekkel foglalkozni, helyette inkább magukra koncentrálnak. Hangsúlyozta: az eredményekből az látszik, hogy pártja a 2018-as megalakulás óta választásról választásra fokozatosan erősödni tudott, ez szerinte most is így lesz. 

Toroczkai úgy látja, jelenleg elképesztő turbulencia zajlik a magyar politikában, de szerinte a június 9-i EP-választás után négy potens politikai erő fogja meghatározni a közéletet: a Fidesz, a DK, a Mi Hazánk és a Tisza Párt. Szerinte azok a szereplők, akik most bejutási küszöb alatt végeznek, azok 2026-ban sem fognak bekerülni a parlamentbe. 

A Mi Hazánk elnöke arról is beszélt a műsorban, hogy mára a közösségi média lett a kampány legfontosabb terepe, ahol ők súlyos versenyhátrányban vannak, mert neki például évek óta a nevét sem lehet leírni a Facebookon, miközben Magyar Pétert „elképesztő módon tolja az algoritmus”. Toroczkai szerint ez egy nyílt beavatkozás a külföldi cégek részéről a magyar választásokba, amelyre elég bizonyíték az is, hogy a Tisza Párt EP-listáján második helyen az a Dávid Dóra szerepel, aki évek óta a Meta Londonban élő jogtanácsosa, képviselője.

Ez egyértelmű csalás!

– jelentette ki Toroczkai László. 

A teljes interjú itt tekinthető meg:

Ha tetszett az adásunk, és még nem tették volna meg, akkor mindenképpen iratkozzanak fel az Index YouTube-csatornájára, hogy ne maradjanak le a további műsorainkról. Ha pedig inkább podcastként hallgatnák meg a Konkrétan Rónai Egonnal legújabb részét, ide kattintsanak:

(Borítókép:  Fekete Tímea / Index)