2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Éveken keresztül molesztálta felesége unokáját, míg a kislány el nem sírta magát az iskolában

2024.05.30. 17:38
A Székesfehérvári Törvényszék 10 év fegyházra ítélte azt a férfit, aki 2018-tól három éven keresztül szexuálisan zaklatta felesége tízéves unokáját. A Győri Fellebbviteli Főügyészség a vádlott büntetésének a súlyosítását indítványozta az ügyben.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye szerint a Székesfehérvári Törvényszék 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki éveken keresztül szexuálisan zaklatta élettársa unokáját.

A vádlott a 2008-ban született lány nagymamájának a férje volt. A kislány sokat tartózkodott náluk a dunaújvárosi lakásukban.

A VÁDLOTT ÉS A GYERMEK KÖZÖTT JÓ KAPCSOLAT ALAKULT KI, SOK IDŐT TÖLTÖTTEK KETTESBEN. A VÁDLOTT EZT KIHASZNÁLVA 2018-TÓL RENDSZERESEN SZEXUÁLIS CSELEKMÉNYT VÉGZETT A SÉRTETTEL.

A közlemény szerint a férfi különböző jutalmakat ígért és adott is neki, hogy ezt hagyja, illetve, hogy ne beszéljen senkinek erről. Miután a kislány nagyobb lett, egyre jobban zavarta a vádlott viselkedése, ezért többször rászólt, hogy hagyja abba, aminek az általa papának szólított vádlott nem tett eleget.

A szörnyű tettre akkor derült fény, amikor a kislány a traumatikus hatások miatt elsírta magát az iskolában, majd az iskolapszichológusnak beszámolt a vele történtekről.

Édesanyja másnap feljelentést tett a rendőrségen. Ezzel véget ért a kislány csaknem három éven keresztül tartó zaklatása.

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt a fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellett végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. Kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, valamint kötelezte 1,7 millió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbítás, a vádlott védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett.