Magyar Péter elmondta, miért nem vesz részt az ATV vitáján

2024.06.01. 07:38
Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának egyik legutóbbi vendége. Beszélt többek közt arról, hogy miért nem lesz ott az ATV által szombat estére szervezett EP-listavezetői vitán, támogatná-e, hogy Ukrajna csatlakozzon az Európai Unióhoz, és elmondta azt is, hogy szerinte szükséges-e egy új Alaptörvény.

„Nincs értelme egy olyan vitának, ahol nem lesz ott a Fidesz képviselője” – mondta Magyar Péter péntek este, az ATV Egyenes beszéd című műsorában. 

Hozzátette, hogy ezért nem lesz ott az ATV által szervezett vitán, a Demokratikus Koalíció pedig nincs kormányon, így önmagában nem ellenfele a Tisza Pártnak.

Magyar Péter hangsúlyozta, hogy ő eredetileg Orbán Viktor miniszterelnökkel és Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével szeretett volna vitázni, mivel szerinte ők a felelősek az ország lemaradásáért.

Említést tett a csütörtöki köztévés vitáról, és az eközben zajló demonstrációkról is. Hangsúlyozta, hogy azért volt szükség a rendőrökre, melyeket a Demokratikus Koalíció szimpatizánsaira hívott, mert nem voltak hajlandóak eltenni a DK-s zászlókat, az pedig csak és kizárólag a Fidesz érdeke, hogy a Tisza Pártot összegyurcsányozzák.

A Soros-tervről elmondta, hogy abban a formában, ahogy azt a Fidesz lekommunikálja, egy mese az egész, de hozzátette, hogy Soros Györgynek vannak vitatható lépései, szerinte országokat döntött be, és meg akarta szerezni az OTP-t, ugyanakkor egy filanptróp is, akinek „vannak jó dolgai”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök is szóba került, aki Magyar Péter szerint nyilvánvalóan háborús bűnős, de szerinte ezt nem neki kell eldöntenie, hanem a Hágai Bíróságnak. Ukrajna uniós csatlakozásával kapcsolatban pedig kifejtette, hogy ez egy érzékeny kérdés, és erős feltételeket kellene szabni, ugyanakkor az kettős mérce, hogy nyugat-balkáni országok sem kezdhették meg a csatlakozási tárgyalásokat az unióval.

Az Alaptörvény változtatásával kapcsolatban kiemelte, hogy nem ez határozza meg, hogy hogyan élnek az emberek, viszont szerinte azt mindenképp érdemes lenne beleírni, hogy csak két ciklus erejéig lehessen valaki kormányfő. Hozzátette még, hogy Alaptörvényt népszavazással kell módosítani.