2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Országszerte sok munkát adott a viharos időjárás a tűzoltóknak

2024.06.03. 20:29
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn közölte, hogy a viharos időjárás következtében több vármegyében is kidőlt fák eltávolítása, illetve vízzel elöntött területek szivattyúzása adott munkát a tűzoltóknak.

Zala, Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun vármegyékből, amelyekre a HungaroMet hétfő délután narancssárga riasztást adott ki, a megváltozott időjárási viszonyok miatt számos bejelentés érkezett a vármegyei katasztrófavédelmi ügyeletekre – adta hírül az MTI.

A Zala vármegyei Pácsonyban az esőzések miatt kiöntött a patak. Az óvoda udvarában harminc centiméter magasan állt a víz, és lakóházak udvarán is nagy mennyiségben gyűlt össze, veszélyeztetve a házakat. Bagodon szintén megduzzadt a patak, itt is lakóházakat és udvarokat veszélyeztetett a víz.

A Somogy vármegyei Kadarkúton harminc-negyven centiméter magasan állt a víz. A település tűzoltói szivattyúval dolgoztak a víz eltávolításán.

Kaposvárott egy tizenöt méteres fa fordult ki gyökerestől a földből, és hat autóban tett kárt.

A városháza alagsorában szintén megállt a víz, a tűzoltók szivattyúval kezdték meg a munkát. Mikén egy mozgáskorlátozott lakó házában a beázás miatt leesett a gipszkarton mennyezet, a ház öt helyiségéből hármat érintett a baj. A tűzoltók kimentették az értékeket a házból.

A Tolna vármegyei Szakályon nagy mennyiségben folyt át a víz a 65-ös főúton, a 34-es kilométerszelvénynél, a regölyi elágazás közelében. Egy jármű el is akadt, a tamási önkormányzati tűzoltók félpályás útlezárás mellett dolgoztak a helyszínen.

A Baranya vármegyei Zengővárkonynál fa dőlt az úttestre a 6-os főút 176-os és 177-es kilométerszelvénye között, a pécsi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel távolították el a veszélyt okozó fát.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.