2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Figyelmeztetett a Yettel: újabb módszerrel próbálkoznak a csalók

2024.06.03. 14:36
A Yettel Magyarország felhívta a figyelmet, hogy feltöltőkártyás ügyfeleiket célzó csaló weboldal bukkant fel az interneten, amelynek célja, hogy megszerezze az egyenlegfeltöltést kezdeményező ügyfelek bankkártyaadatait.

Yettel-feltöltőkártyások adatait akarják megszerezni online csalók – közölte a Yettel Magyarország az MTI-vel.

A vállalat tájékoztatása szerint a hamis honlap megtévesztésig hasonlít a szolgáltató eredeti weboldalára, de a címsorban yettell.com szerepel, azaz két „l” betű, és „.com” végződésű a webcím. Bár a felület teljes mértékben a Yettel arculati elemeit használja, átverésről van szó. A Yettel saját mobilinternet-hálózatán kizárta a csaló weboldal elérhetőségét.

Az ügyfelek megtévesztésében az is közrejátszik, hogy a hamis weboldal eredetinek tűnő Yettel-weboldalként jelenik meg, a Google találati eredmények első szponzorált találataként  itt még helyes webcímet mutatva , így a kattintásig szinte nem is állapítható meg, hogy csalásról van szó, és egy hamis, csaló weboldalra vezet a link.

A Yettel arra kéri ügyfeleit, hogy feltöltőkártyás egyenlegfeltöltéshez a biztonságos Yettel-alkalmazást, vagy webes egyenlegfeltöltés esetén a szolgáltató hivatalos weboldalát keressék fel a https://www.yettel.hu/feltoltes címen.