Az egész országra figyelmeztetést adtak ki, ismét jégeső jöhet

2024.06.07. 05:53
Pénteken, a nap első felében meleg, napos idő várható, a délutáni, esti órákban viszont sokfelé számíthatunk záporra, zivatarra. A HungaroMet az egész ország területére egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt.

Sok napsütéssel indul a péntek, ám később fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a nyári időjárást. A nap első felében csak néhol, délután, estére viszont már többfelé lehet záporra és zivatarra számítani. Az ország egyes részein felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. 

A záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell, hajnalra pedig helyenként pára és köd képződhet. Reggel 12 és 18, délután 27 és 33 fok között lesz a hőmérséklet, de a záporok és zivatarok hatására hirtelen több fokot csökken a levegő hőmérséklete.

A HungaroMet az egész ország területére egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt. 

Nem lesz fronthatás

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint pénteken nem lesz front az ország fölött, de az egyre melegebb idő miatt fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szívproblémák, fáradékonyság, dekoncentráltság és alvászavar egyaránt jelentkezhet. 

Hozzátették: felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, a záporok környezetében pedig nehézlégzés és rosszullét is előfordulhat. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras