2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Megfojtotta feleségét egy férfi Szegeden, kezdődik a per

2024.06.11. 11:14

A férfi 2019-ben házasodott össze feleségével, de kapcsolatuk a gyermekük születése előtt kezdett megromlani, veszekedéseik pedig 2022-ben állandósultak. A nő szerette volna, ha a férfi pszichés problémái miatt orvosi kezelésnek veti alá magát. A vádlott bár kért segítséget, gyógyszereit nem vagy csak rendszertelenül szedte. Az asszony válási szándékát is bejelentette, de később kapcsolatuk valamelyest helyreállt.

2022 novemberében a vádlott a feleségével és közös gyermekükkel Szegeden, a férfi Rókus városrészben található társasházi lakásában tartózkodott, amikor a kora éjszakai órákban vitatkozni kezdtek kapcsolatukról. A szóváltást követően az asszony a hálószobába ment, majd elaludt.

A férfi éjfél után alvó felesége mellkasára térdelt, két kézzel megragadta a nyakát, és addig szorította, amíg az asszony meg nem halt. Közös gyermekük közben a lakás másik szobájában aludt, és nem vette észre a történteket.

November 16-án este a vádlott bement a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol bejelentette, hogy megölte feleségét. A lakásba kimenő rendőrök megtalálták a holttestet. Bene Zoltán ügyvéd az előkészítő ülésen felhívta a figyelmet arra, hogy a vádlott első rendőrségi meghallgatása során nem hangzottak el a szükséges figyelmeztetések, így az arról készült jelentések nem vehetők bizonyítékként figyelembe. A védő kifejtette,

ügyfele nem vitatja, hogy felesége halálát okozta, de álláspontja szerint a férfi bűncselekménye erős felindulásból elkövetett emberölésnek minősül.

A szakértői vélemény szerint a férfi tette elkövetésekor súlyos és mélyreható személyiségzavarban, az elmeműködés olyan kóros állapotában szenvedett, amely enyhe fokban korlátozta őt abban, hogy cselekménye következményét felismerje, illetőleg e felismerésnek megfelelően cselekedjen.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport