Több vármegyében is kiadták a figyelmeztetést, nem kímél az eső minket

2024.06.13. 06:01
Csütörtökön még mindig többfelé csapadékos, felhős idő várható. A meteorológusok 13 vármegyére adtak ki egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18–26 fok között alakul.

Csütörtökön az ország nagy részén borús, csapadékos idő várható. A nyugati, északnyugati területeken csak néhol, máshol elszórtan alakulhat ki eső, zápor, keleten zivatar.

Északnyugaton és a zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. Reggel 9–16, napközben 18–26 fok között alakul a levegő hőmérséklete, a legalacsonyabb értékeket ismét nyugaton mérhetjük majd.

Zivatarra figyelmeztetnek 

A HungaroMet 13 vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. Hevesebb esőre lehet számítani Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. 

Mint írták, késő estig helyenként jelentősebb mennyiségű, 15–30 milliméteres csapadékkal is lehet számolni. 

Felerősödhetnek az ízületi panaszok 

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint csütörtökön nem várható fronthatás, ám hajnalban a hűvösebb tájakon felerősödhetnek az ízületi bántalmak.

A kevésbé szeles, záporos keleti területeken többfelé válhat fülledtté a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet és vérnyomás-problémákat is okozhat. Máshol az élénk, erős északnyugati szél miatt görcsös fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras