2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Nagy mennyiségű víz zúdult Heves vármegye több részére

2024.06.16. 16:04
Több patak is kifolyt a medréből a Bükkben. A heves esőzések a Szalajka- és az Eger-patakot is megduzzasztották. Noszvajon már az utcát is elárasztotta a víz.

Az utóbbi hetek heves esőzései országszerte fennakadásokat okoztak. A katasztrófavédelem munkatársait több százszor riasztották a zivatarok és viharok okozta káresetekhez, és van, ahol óvodát kellett bezárni az extrém időjárás miatt. 

A nagy mennyiségű csapadék az Eger- és a Szalajka-patakot is megduzzasztotta. A Szalajka-völgyben csordogáló patakról a Heves Vármegyei Hírportál azt írta, „zúgva zúdul a völgybe”. Míg tavalyelőtt az aszályos időszak miatt alig csörgedezett víz benne. 

A Bükki Nemzeti Park Facebook-bejegyzésben tett közzé képes összefoglalót a Szalajka-völgy vizeiről. Mint írták, „június eleje ez idáig eléggé esős volt, ahogyan annak lennie kell, hiszen hagyományosan ez a legcsapadékosabb hónapunk. Ez a Szalajka-patak vízhozamán is meglátszik”.

Nagy mennyiségű víz zúdult Heves vármegye több részére

Az Index értesülései szerint Heves vármegyében több helyen is áradás van. Noszvajon már az utcát is elárasztotta a víz. 

Eközben az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap azt közölte, zajlik az apadás, és a következő napokban nem várható a vízgyűjtő területen az árhullámok levonulását jelentősen befolyásoló csapadék.